Nieuwsbrief april 2018

Printen
 
  header  
  Nieuwsbrief 14 december 2018  
 
  Beste Bezoeker,
 

Nieuwsbrief april 2018

  • Yoga en life muziek in mei
  • yoga en life muziek in september
  • Yoga en adem
  • Nieuwe data
  • Yogakrant

Yoga met life muziek in mei

Nadat de eerste yoga-muziek-special in januari succesvol is verlopen ben ik enthousiast aan de slag gegaan om een tweede editie te organiseren. Ik ben in contact gekomen met gitarist Bas Spitzen. Hij vond het direct een hele leuke uitdaging.
Yoga lifemuziek 1

Ik heb een bijscholing stoelyoga gevolgd, deze vorm van yoga is uitermate geschikt voor een yogaspecial als deze. Tussen stoel-yoga-oefeningen zal Bas harmonieuze muziekstukken en melodieën spelen op zijn gitaar. De muziekstukken die Bas heeft gekozen passen perfect in de ambiance van yoga. Door de combinatie van muziek en yoga worden de aanwezigen een speciale en hopelijk onvergetelijke ervaring geboden.

De yoga-oefeningen zijn klein en zacht en bieden verschillende perspectieven van waaruit de muziek wordt beleefd. Daardoor is deze avond ook toegankelijk voor mensen die nog nooit yoga hebben gedaan. Vanwege het beperkte aantal plaatsen is opgeven noodzakelijk, dat kan bij mij persoonlijk, via de website www.yoga-les.nl  of telefonisch op 06 2 69 69 123.

aanmelden yogalifemuziek
stoelyoga 1

stoelyoga 2

stoelyoga 3

Entree: inclusief koffie, thee of een drankje, € 12,50 per persoon

Data:
Woensdag 9 mei, 20.00 – 21.15 uur
Vrijdag 11 mei, 20.00 – 21.15 uur
Zaterdag 12 mei, 10.30 – 11.45 uur


Yoga met life muziek in september

Een volgende muziek-yoga-special is ook al in de maak en wel een heel bijzondere! 

Musicus Jacques Platenkamp bespeelt het klassieke Indiase instrument de sitar. De klanken vormen een perfecte harmonie met de yoga, ze kennen beide hun oorsprong in India en zijn dus historisch gezien nauw met elkaar verbonden.

Jacques speelt tijdens de yoga-avond enkele stukken uit de Noord-Indiase klassieke muziektraditie op de 20-snarige sitar, tegen een bourdon-achtergrond door tanpura. Centraal hierin staat de Raga: geen vaste compositie maar een improvisatie binnen een vast kader aan specifieke eigenschappen als toonschaal en karakteristieke melodische wendingen, vergelijkbaar met het vertellen van een sprookje. In deze special zullen we de muziek en yoga/mediatie op een geheel eigen stijl op elkaar afstemmen, zodat de muziek helemaal tot zijn recht komt en de beleving intens kan worden ervaren.

Data:

  • Woensdag 5 of 19* september, 19.30 – 21.00 uur
  • Vrijdag 7 of 21* september, 19.30 – 21.00 uur
  • Zaterdag 8 of 22* september, 10.30 – 12.00 uur

Na afloop is er gelegenheid om de instrumenten te bekijken en wil Jacques graag antwoorden geven op vragen over dit instrument. Uiteraard onder het genot van koffie, thee of een drankje.
Entree: inclusief koffie, thee of een drankje, € 12,50 per persoon

yoga lifemuziek 2

Yoga en adem

Yoga zonder bewuste toepassing van de adem wordt veelal vergeleken met gymnastiek. De adem is de verbindende factor tussen het lichaam en het bewustzijn. Het zorgt voor een naar binnen gerichte aandacht en een concentratie op datgene wat de houding bij jou teweegbrengt.

Ademoefeningen ondersteunen de houding, zowel bij het staan, zitten als liggen. Een goede buikademhaling met een stevige buik is daarbij essentieel. Daardoor ontstaat een circulatie van energie door het lichaam. Die energie versterkt het lichaam, vermoeidheid verdwijnt en de vitaliteit neemt toe. Het maakt ruimte in het lichaam en blokkades (afvalstoffen, maar ook emotionele blokkades) worden los gemaakt. Door concentratie op de adem keert de aandacht vanzelf naar binnen, er ontstaat stilte en een meer lichaamsbewustzijn.

Het middenrif speelt hierbij een belangrijke rol. Wanneer het middenrif samentrekt wordt de inhoud van de borstholte en longen vergroot waardoor je inademt. De inhoud van de buik wordt kleiner, de ademdruk op de buik neemt toe. Uitademend ontspant het middenrif, hij wordt rond naar boven waardoor de inhoud van de borstholte kleiner wordt. De adem druk neemt af en de ruimte in de buik wordt weer groter.
Bij een goede werking van het middenrif kan een lage buikadem ontstaan, waardoor de adem rustig wordt, de buikorganen gemasseerd worden. Bovendien stimuleert de beweging van het middenrif de bloedcirculatie en het lymfatisch stelsel.

Naast ademoefening wordt de adem veel yoga-oefeningen gebruikt. Daarbij werkt de adem als kracht en geeft het richting aan de beweging.
De adem kan zowel de beweging volgen, als de beweging sturen.
Wanneer de adem de beweging volgt. maakt het gebruik van de ruimte die door de beweging ontstaat. De adem neemt als het ware de ruimt in.
De adem stuurt de beweging wanneer je bijvoorbeeld bewust ademt naar de rechterflank, dit geeft een impuls om vandaaruit zijwaarts te buigen.

De adem kan ook als ondersteunend en masserend worden ingezet, dit gebeurt wanneer je gedurende een aantal ademhalingen in een houding blijft. De adem masseert het gebied, maakt oude energie/afvalstoffen vrij en maakt door de masserende (adem)beweging ruimte
De uitwisseling van de adem vindt niet alleen plaats tijdens de in en uitademing in de longen. De adem manifesteert zich tot in alle weefsels en organen. Tot op celniveau vindt uitwisseling van zuurstof plaats. Een goede en intense adem vitaliseert het hele lichaam!

Nieuwe data

Maandag

19.00 – 20.15
20.30 – 21.45
Hatha yoga

Dinsdag

19.30 – 20.45

Power yoga

Woensdag

9.30 – 10.45

Hatha yoga

Donderdag

19.00 – 20.15

Hatha yoga

Vrijdag

9.30 – 10. 45

Hatha yoga

14, 28 mei

4, 11, 18,
25 juni en 2 juli

29 mei

5, 12, 19 en
26 juni

16, 23, 30 mei

6, 13, 20 en 
27 juni

17, 24, 31 mei

7, 14, 21 en
28 juni

18, 25 mei

1, 8, 15, 22 en
29 juni

Nieuwe serie Hatha yoga 7 X 8 = 56 euro
Nieuwe serie Power yoga 5 X 8 = 40 euro

Ik zal weer zorgen dat er voldoende briefjes klaarliggen die je mee kunt nemen.

Yogakrant

De meeste deelnemers hebben de nieuwste yogakrant meegekregen, mocht jij hem nog niet hebben, er liggen nog een aantal exemplaren. Neem er gerust een mee na je yogales.

yogales logo onder

  
--
 

www.yoga-les.nl   Bezoek mij facebook pagina   Sttur een e mail

 
--
Powered by AcyMailing